Bizim Hikayemiz

MISHKA isminin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

Ekibimizde bir şekilde birbirimize, sevdiklerimize ve tabii ki kedilerimize hitap ederken kullanmaya başladığımız, Rusça’da oyuncak ayı ve yavru ayı için kullanılan sevecen bir kelime “mishka”.

İki farklı dünyadan, iki farklı kültürden gelen, maskülen ve feminenin, gençlik ve yaşlılığın ve standartların dışına çıkan moda yaratmak arzusuyla birleşen iki kızın buluşmasıyla başlıyor hikayemiz.

Tanıştığımıza çok memnun olduk! İşte biz – Azerbaycanlı sanat eleştirmeni Farida ve Rusya’dan gelen, mimar olan Ekaterina, gerçekten tutkulu olduğumuz şeyi yapmaya başlamak için Türkiye’nin göbeğinde, İstanbul’da bir araya geldik.

Çeşitli yerel mücevher tasarımcılarıyla iş birliği yaparak yola çıktık ve Moskova, Rusya’da çok markalı küçük bir mağaza açtık. Farklı kuyumcularla çalışıp onlardan öğrenerek, mücevherlere onların bakış açısından, yani tasarımcı açısından bakmaya başladık. Değiştirmek isteyeceğimiz küçük detayları fark etmek, bazı şeyleri ekleme veya çıkarma ihtiyacı hissetmek, küçük bir taşı değiştirmenin son görünümü ve mücevherin verdiği hissi nasıl etkilediğini görmek demek bu.

Böylece kendi mücevher markamızı kurmaya karar verdik. Tasarımlarımızı oluştururken, nesnelere yenilikçi bakış açımızı asırlık işçilik tecrübeleri ile bir araya getirmek için yerel kuyumcular ve sanatçılarla işbirliği yapmaya devam ediyoruz.

Bizden satın aldığınız her bir takı parçasının size özel olduğunu ve uzun yıllar sizinle kalacağını bilmek bizim için önemli.

Ve bundan emin olmak için her zaman yanınızdayız! Özel bir tasarımın detaylarını netleştirmek, özel ölçülerde takı siparişi vermek, takılarınıza baş harflerinizi kazıtmak veya fotoğraflarınızı bizimle paylaşmak için bize başvurabilirsiniz.

Sonuçta bir ailenin parçası olmak fikirlerinizi, arzularınızı ve fotoğraflarınızı paylaşmaktır 🙂

Mishka İçin Neler Önemli?

Özgünlük. MISHKA, sorumlu üretim ve tüketimden yana. Sunduğumuz mücevherlerin çoğunun sipariş üzerine yapılmasının nedenlerinden biri de budur. Diğer bir sebep ise size, özel olarak yapılmış, gerçekten size ait olan bir takıya sahip olma şansı vermektir.

Çevre dostu olmak. Dünyamıza ve doğal kaynaklarına özen göstermek MISHKA için son derecede önemlidir. Atıklarımızı en aza indirmeye kararlıyız. Yalnızca değerli malzemeler kullanıyoruz – tekrar tekrar geri dönüştürülebilen gümüş, altın ve rodyum ve ambalajlarımızı geri dönüştürülmüş kağıttan yapıyoruz.

Yerellik.Tüm MISHKA takıları, sanatını ailelerinden miras almış yerel zanaatkarlar tarafından İstanbul’da küçük atölyelerde yapılıyor. Parçalarımızı zamansız kılan, yeteneklerini dünya ile paylaşmayı arzuladığımız ve değer verdiğimiz kuyumcuların özverisidir.

Kendini ifade.Özgün benliğimizi ifade edebilmenin bizi daha mutlu ettiğine inanıyoruz. Bu nedenle tüm takılarımız herkes içindir – kabul edilen sınırların ötesinde kendilerini ifade etmek isteyen her yaştan, görünümden, cinsiyetten insanlar için. Koleksiyonlarımızı ve takılarımızı erkek ve kadın olarak ayırmıyoruz. Herkese uyan takılar yapıyoruz.

MISHKA ol ve aileye katıl!